S U N S E T

 
 
 

THE SKY IS BURNING TONIGHT

 
Vilket vackert skådespel solnedgången bjöd på idag, så himla vackert! Lyckades fota en hel del bra bilder med systemkameran som jag tänkte visa er i dagarna. Makalöst vad vackra de är, kunde även ta några foton på mig själv i solljuset vilket gav riktigt effektfulla självporträtt som ni också kan få se när jag har redigerat dem :)
 

JULKORT

Ja, det här med att göra julkort var ganska enkelt och roligt, men tyvär tappar man intresset ganska snabbt när man inser att bläcket i skrivaren börjar ta slut så att bilderna blir randiga och fantastiskt fula! Dock så hade jag en ny bläckpatron hemma som inte ville funka så den behöver jag reklamera till nordicInk. Hoppas att man får en ny! 
 
 
Såhär blev själva innehållet av julkortet som jag hade tänkt att skicka ut till mina nära och kära i år, Zigge fick bli tomtenissen. Men man kommer ju inte så långt med en utskrift då jag behöver 8 stycken, aja jag får helt enkelt satsa på att göra framsidan fin sålänge!  
 
 
Kram

MARTIN GARRIX - WIZARD

 
 
Denna går på repeat här hemma! Så jäkla bra till och med bättre än Animals!

BRA START PÅ DAGEN!

Godförmiddag!
 
Idag började jag min dag med att ta en lång promenad runt strandliden (min favoritrunda) i kylan samtidigt som jag tränade Zigge på att gå bättre i kopplet. Har man en fransk bulldog så blir det lätt hänt att de tar över eftersom att de är så envisa och ska helst göra på sitt sätt. Men idag var han riktigt duktig och lyssnade också väldigt bra! Så tummen upp till grodan!
 
Han fick också posera lite framför mobilkameran (= mutning med godis)
 
Idag ska jag låta min kreativitet flöda och göra egna julkort, brukar alltid vara den som failar med att skicka julkort och har känt mig som en elak tomtenissa som inte skickar tillbaka år efter år trotts att jag/vi får julkort hemskickat till oss! Men i år så ska det göras! Och kanske får ni se en liten sneakpeak på hur de blev! :)
 
Kram
 

NYHETSBREV VECKA 48

 

SPÖREGN OCH YNKA PLUSGRADER

Morsning korsning!
 
Är så glad över att vara hemma, då jag för en stund sen kom hem, gick ut med Zigge och sedan gjorde mig en kopp thé från PUKKA och sedan försökt varva ner från dagens jobb med kidsen. Som jag skrev igår så var det en ny avdelning, (ganska) ny personal och nya barn. Men det gick bra, jag kan ju det här yrket som jag väldigt ofta säger! Det som gick mindre bra var att dagen spenderades ute i spöregnet och i några få ynka plusgrader som mer kändes som minus i en parklek. Länge sen som jag kände mig såhär frusen och då är jag ändå väldigt varmblodad utav mig. Så längtade väldigt mycket till att få komma hem (eller snarare in) och krypa under täcket! Tacksam är jag för att jag har den möjligheten! (tänker på alla hemlösa som inte har någonstans att ta vägen)
 
Ja, maten står i ugnen och gottar sig då det idag blir kasslergryta med sweet chilisås och sallad, helt i min smak och väldigt enkelt att tillaga när man är trött och har dålig inspiration på matförslag!
 
 
 
 
 
Kanske lite för tidigt att visa vinterbilder, men tycker att dessa är så fina och visst längtar man lite till knarret under skorna, varm choklad, vinterpromenader, snölyktor - ja listan skulle kunna göras väldigt lång!
 
 
 

S T Ä D D A G

Idag har jag verkligen skurat lägenheten, dock fick badrummet sig en extra skurning då det oftast är där det är och blir som smutsigast. Beror nog på att man är där väldigt mycket, att det är väldigt litet men också för att man har så dålig ventilation i lägenheten..
 
Extraknäcket ringde mig för en stund sedan också, så imorgon ska man iväg och jobba igen. Dock blir det nya ungar då jag ska vara på en annan avdelning.. personalen har man också jobbat med får några år sedan. Men cash is KING som man säger, right? Även om man kanske inte är så supertaggad på det, men pengarna behövs så det är bara att ta det man får!
 
Jag och maken satt även igår och tittade på vår kommande "honeymoon"- resa! Det är verkligen svårt att bestämma sig vart man vill åka, till vilket hotell och när man ska åka. Vi har iallafall kommit fram till dun dun dunduuuuuuuunn - DOMINIKANSKA REPUBLIKEN! Det är där vi vill spendera vår första resa själva tillsammans och som bröllopsresa, så nu är det ju bara vilket hotell vi ska boka då vi/jag står mellan två stycken! 
 
 
Kram
 
 

BESLUT, BESLUT, BESLUT.

Det känns hemskt detta med att ta beslut. Fick ju som sagt ett väldigt irriterande besked igår som egentligen borde avgöra en hel del om min framtid och hur jag tänker angående jobb osv. Men drömmen ligger mig fortfarande om hjärtat, och det är svårt att släppa något som jag pluggat till i 2 ÅRS tid. Man släpper det helt enkelt bara inte.. 
 
Så måste fortsätta fnula på saker och ting, även om det är svårt att bestämma sig hur man ska göra och inte.. Har ett litet tag till att bestämma mig.. Men ibland önskar man innerligt att någon bara kunde säga åt en vad man ska göra när man kommer till dessa omöjliga punkter. Men som min man säger - "det är bara du som vet vad du ska göra och inte" och ja så är det väl förmodligen.
 
This makes me crazy - desisions, desisions, desisions.
 

NYHETSBREV VECKA 47

 

VÄRLDENS SEGASTE DATOR!

Jag håller på att få världens lepra anfall på min dator, den börjar ge efter och det skulle inte förvåna mig ifall den tog sitt pick och pack och dog.. typ..imorgon. Jag blir så fruktansvärt arg på den så att jag faktiskt skulle kunna kasta den ut från 9:onde våningen där jag bor.. Så värdelös är den! Tror att jag får önska mig en ny i födelsedagspresent, för såhär kan man ju inte ha det när man är i skaparglädjen och det ända som händer är att alla design program stannar upp och man får vänta, vänta och ja vänta! Tröttsamt & tråkigt då man inte får något gjort alls!
 
Så får helt enkelt lägga ner för idag och låta datorn vara!
 
 
 
 
 
Kram

TÄVLING

 
Ja, för första gången har jag tagit mig mod att delta i en tävling i blogosfären. Det är ju inte alltid säkert att man vinner, men om man inte testar så kan man ju inte veta :) Som många kanske har sett på blogg.se första sida så kan man vara med och tävla om ett kit från YR (Yvonne Ryding) inne på my happy days blogg. Så jag tog chansen att skriva ett litet rim som jag hoppas på ska ta mig till en vinst :)
 
Veckan som varit har bjudit på en hel del jobb, heltid med andra ord. Så har mest bara däckat i soffan när jag kommit hem, eftersom att jag varit så trött! Sen så har man fått erbjudanden som är svåra val.. Det är lite valet eller kvalet som måste beslutas. Vad det är vill jag inte gå in på just nu, men det handlar om framtiden. Så måste ju ta och besluta mig ganska snart! 
 
Ja, ska väl iväg snart med maken och titta lite i affärer & handla mat. Tycker dock att hela dagen har sprungit iväg då han är en golffanatiker och måste titta på slutspelet av nån tour med Henrik Stenson. Suck.. Men men vad gör man inte för den man älskar?
 
 
Kram!

MÅNDAG + MORGON

Godkväll,
 
Idag har varit en riktig flängdag, har som sagt äntligen fixat ett nytt pass och varit på ett givande möte med en eventuell praktikplats i framtiden, man måse ju verkligen börja nånstans. Komma ut och visa vad man kan då den grafiska branchen är väldigt konkurrenskraftig just nu - så erfarenhet är alltid bra att ha!
 
Imorse ringde även mitt extraknäck, hann knappt vakna innan de ringde och smsa febrilt om jag kunde komma och jobba. Men eftersom att jag redan hade planerat in en massa andra saker som jag inte kunde skjuta upp längre så fick jag avböja dagens inkomst men bokade in mig på tisdag. Så lite jobb blir det allt, kan ju eventuellt bli mer också - sjukdomstider!
 
Just nu står min älskade i köket och lagar vår favoriträtt "pasta putanesca" som är varm tomatsås med ingredienser såsom kalamataoliver, basilika, vitlök och till det färsk pasta med riven parmesanost på toppen - så enkelt och så gott att göra! 
 
Håller förresten på att ladda hem en 30dagars gratisversion av CorelDraw som är den kanadensiska motsvarigheten till Adobes designprogram. Tänkte att det kunde vara roligt att lära sig ett nytt program, inte för att jag tror att de har så olika funktioner, men att vara mångsidig är ju alltid bra!
 
 
 
 

NYHETSBREV VECKA 46

 

KLUVEN KVÄLL

Godkväll!
 
Nu har man landat lite i soffan efter att ha fixat och donat lite.. Snart börjar "Mitt i naturen Costa Rica" tänkte att det kunde vara intressant att se då man själv har varit i Costa Rica för ett par år sedan och tänker ofta tillbaka på den resan - på både gott och ont! 
 
Idag fick jag springa iväg på jobb i förskolan igen, klagar dock inte då det ger pengar! Men ibland blir man bara så kluven om man gillar det eller inte. Det är ett hat & kärleksförhållande då jag har hållt på med det i flera år till och från och både älskat det och hatat det - det är faktiskt lite svårt att förklara men jag tror att det har med vilken typ av barn det finns och vilken dag barnen har..(humör) Men imorgon blir det jobb igen, och det bästa är ju att det är fredag! 
 
Ni kanske ser att det har kommit en liten ful föränding under headern, men var inte oroliga det är bara ett test och är under konstruktion, så det får se lite konstigt ut sålänge! :)
 
 
 
 
Fick med mig en massa äpplen hem från Växjö och igår gjorde jag någon form utav äppelpaj som inte riktigt blev i min smak. Så därför mixade jag sönder pajen som bara innehöll lite socker och kanel och lite potatismjöl för att binda ihop allt och det blev ju faktiskt en riktigt god äppelmos perfekt till min morgonkvarg! 
 
Nej, nu ska jag titta vidare på mitt i naturen och sedan göra mig en kopp hot cocoa! 
 
Kram
 

RAMKVILLA

 
 
 
 
En liten glimt av Engdahls kulle.
 

UPPDATERING AV TELEFON

Godkväll,
sitter just nu och försöker uppdatera min telefon en sista gång. Den har blivit så seg på sistone att allting bara laggar och vill inte alls hänga med i svängarna. Okej att jag har haft den i ett par år och den har varit med mig i varje årstid från norr till söder, men den är ändå så pass fräsch att jag inte vill göra mig av med den än.
 
Så vi får se vad den ställer till med om den går att uppdatera, har försökt så många gånger förut men då har den bara misslyckats - annars väntar en fabriksåterställning och det är ju det sista man vill! 
 
Ikväll är jag gräsänka då maken är på nån galej med Strömma kanalbolag som fyller år om jag förstod det rätt, så tänkte mysa ner mig med en god middag -> tomat och basilikasås med färsk pasta och bacon ska nog göra susen! Sen så har jag efter besöket nere i Småland fått med mig en hel del äpplen hem så kanske slänger ihop en snabb äppelpaj med rårörd vaniljsås! Tänkte att jag skulle slänga upp ett litet recept senare på min favoritäppelpaj som ni gärna får ta del utav sedan :)
 
Måste även berätta om min lilla filur till hund som gjort något väldigt busigt när jag och Robin var iväg och jobbade. Igår så plockade inte Robin undan sina kanelbullepapper från vardagsrumsbordet vilket har resulterat i att man har en hund som har ätit upp ett papper! För på mattan såg man spår av ett väldigt sönderrivet papper i flera delar.. men det andra var spårlöst borta. Tur är väl att det är något som förhoppningsvis tar sig igenom tarmsystemet! :) Min lilla tokstolle!
 
 

NYHETSBREV VECKA 45

 



Sofie G. Engdahl heter jag, är tjugofem år, bor i storstaden och är sedan Juni 2013 gift med världens bästa Mr. Chef. Tillsammans har vi världens bästa hund Franska Bulldogen Zigge som är liten typ av clown och kan göra en fullständigt galen samtidigt som att man får sig ett riktigt gott skratt! Jag har också sedan i Juni en examen i Grafisk teknik mot grafisk produktionsledare med inriktning på digitalt tryck.

Här skriver jag om saker som ger mig inspiration, min konst, familj, kärlek, grafisk design, foto, inredning, mat, bak och en massa andra funny things!

Den här bloggen är även ett projekt för att hålla min kreativitet & inspiration igång om dagarna samtidigt som jag vill försöka nå ut med det jag gillar och det jag skapar! Hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör!

Kärlek!

(Vill du se mina kreationer? Klicka på repspektive kategori under headern!)