+ LÖRDAGSKUL +

God eftermiddag!
 
Idag har jag pysslat en hel del, rensat ut min pyssellåda och hunnit med att göra basen på 2 tavlor som jag ska visa er sedan och sitter just nu innan jag ska gå ut med Zigge och skriver på mitt CV och Personliga brev. Det är verkligen inte lätt att skriva om sig själv, vad man kan och vad man är bra på. Man vill inte skriva för mycket för att låta allt för självsäker men man vill heller inte skriva för lite för att få arbetsgivaren ointresserad! Men jag har kommit en bra bit på vägen och jag har ju satt som mål att hinna bli klar imorgon innan jag ska gå på kalas! 
 
Senare ikväll ska jag få ta med min syster som fyllde år igår på en liten överraskning som hon fått från sin bästa vän då hon själv inte kunde gå så fick jag följa med istället. Så det ska bli riktigt kul då min syster inte vet nånting om vart vi ska gå mer än att att vi ska någonstans! Så kommer komma hem sent ikväll ;)
 
Nej nu väntar min köttbulle på mig!
 
 
 

+ TOMATSOPPA +

Häromdagen gjorde jag världens godaste tomatsoppa! Ett enkelt ihopkok när man inte har några ideér kvar och kylskåpet inte är så fullt som det brukar vara, här nedan har ni receptet som jag tycker att ni borde testa! 
 
 

+ ALEXANDER SEMENOV +

 
 

+ & DÄR KOM REGNET +

Ibland ska man ha en riktig tur, jag var precis ute med prinsen och vi klarade oss från regnet för när vi kom in så började det regna. Tur för Zigge som fullkomligt AVSKYR regn och rusk då det mesta hamnar i hans teleskop öron som står rakt upp och är öppna för det mesta :) 
 
Idag vet jag också att vi har en utedag med ungarna, men jag är väl förberedd med vantar, skarf och en vind och vattentät jacka så det ska nog gå bra :)
 
Hoppas ni alla får en fin dag i höstrusket! 
 
 

+ MORGONTRÖTT HUND +

Det är verkligen skönt att ha en hund som inte alls vill vara uppe tidigt och ska hänga på dörren för att gå ut på en promenad. Utan helst ska man gå ut vid 9 - 9.30 då är det lite okej att gå ut, men annars är det bara morgonmys och sova så länge det går :)
 
 

+ NYHETSBREV VECKA 39 +

 

+ HEADER/DESIGN +

Ni kanske har märkt att headern är borta, jag som person är oftast alldrig nöjd när det gäller design osv. det skall alltid göras ett snäpp bättre! Det är som mina tavlor som jag målar, tröttnar jag på en tavla så målar jag om den till något nytt eller så ger jag bort dem. Design förändras ju hela tiden och även kreativiteten, det förnyas!
 
Men var medvetna om att en ny header kommer att dyka upp iallafall innan slutet av veckan & lite andra ändringar kommer också att dyka upp så håll ut! :)
 
 
 

+ LITEN OROLIG PRINS +

God måndag!
 
Ska iväg om ca 1 timme och jobba, hoppas verkligen att det blir en bättre dag än vad det var i torsdags och fredags. Kände verkligen att jag höll på att koka över något och jag råkade spotta ur mig min första svordom, nu kanske jag låter som en riktigt elak "fröken" men de ville verkligen inte lyssna så efter svordomen så blev de helt tysta. Men jag vet ju själv att det var dumt utav mig men jag blev så förbannad.
 
Men jag har lärt mig något och hoppas att ordinarie personalen är med idag det handlar ju oftast om att barnen är osäkra och oroliga när vikarier som jag kommer in och ska vara deras fröken. Även om det inte ska spela någon roll, så blir det lite problematiskt men namn och tillit. 
 
Inatt har det även varit riktigt oroligt, Zigge har varit dålig i magen så han har trippat runt och "gjort på sig" inomhus. Man vet ju själv hur det är när man är orolig i magen, bara att man själv kan gå på toaletten. Nej så det är inte lätt att vara hund idag. Stackars liten! Sen blir det ju inte bättre när man inte får hoppa upp i sängen och gosa in sig hos husse och matte.. Försöker delvis avvänja honom från att sova i sängen, och sen så är det inte så kul att vakna upp med en massa bajs i sängen.
 
 
Liten skrutt på Visingsö
 

+ AVICII +

Sitter just nu och lyssnar på Aviciis album TRUE på spotify, tycker att det som han har åstakommit på så kort tid är riktigt grymt! Jag gillar hans stil mer nu än vad jag gjorde förr då han bara kändes som en i mängden, men nu är det som om de flesta gör sin musik efter hans sound. Love IT! 
 
Favoriterna:
 
  • Wake me up
  • You make me
  • Addicted to you
 
Idag har jag och maken haft en städdag här hemma, jag fixade iordning på balkongen och tog upp utemöblerna på vinden, gjorde balkongen "vinterredo" även om hösten inte riktigt kommit än :) men känner att det är lika bra att få det gjort innan kylan verkligen sätter igång och regnet bara öser ner! 
 
trevlig söndagskväll på er! 

+ KVÄLLSFIKA +

Godkväll!
 
Oj vilken dag, jag hade verkligen inte räknat med att kidzen skulle vara såhär upplivade, trötta, pratiga och bråkiga. Tyvärr smittar det av sig på andra och jag kände själv hur min ilska bara bubblade inom mig ett par gånger. Det måste vara som en i personalen sa - att de hade fått för mycket luft då "poängjakten" har varit utomhus hela dagen. Fick även reda på att jag skulle jobba till 17.30 istället för 16.30 - inte mig emot eftersom att det ger mer pengar i kassan. Och imorrn börjar jag redan 08.00 så det blir en heldag helt enkelt! Hoppas bara att det inte blir som det var idag.. Men det ska nog gå bra! :)
 
Äntligen har iOS7 kommit och håller på i skrivande stund att uppdateras på min mobil, och jag är så förväntansfull på att se hur mycket nytt som kommit! Hoppas bara att den hinner uppdatera innan jag ska gå och lägga mig eftersom att jag behöver sätta mitt alarm :)
 
Nu ska jag kolla på STALKERS!
 
 
 

+ DIEGO FERNANDEZ +

 
 

+ AUSTIN TOTT +

 
 
 
 

+ APPLE iOS 7 +

God förmiddag!
 
Idag fick jag en riktig lyxdag då skolan skulle ha en såkallad "poängjakt" för alla barnen så behövde jag inte komma eftersom att jag bara jobbar på fritids. Så det blir en ganska kort dag idag då jag börjar klockan 13 vilket kan vara ganska skönt ändå även om jag längtar lite till jobbet :)
 
Är så excited på nya iOS 7 som bör komma i dagarna, ska bli så kul att få en uppdatering på telefonen med lite ny design! Hoppas bara att den fungerar ordentligt så man inte blir besviken, inte för att Apple har gjort mig besviken så länge jag har haft min telefon! Bästa jag har haft på väldigt länge!
 
 
Dock så tycker jag att den liknar nyaste office eller google chrome, jag gillar det tror jag ändå. Det känns modernt, återkommer med en utvärdering när iOS 7 har lanserats och uppdaterats på min telefon! 

+ TISDAG +

Hej!
Sitter just nu och äter lunch lite pasta putanesca för att vara mer exakt. Tomater, oliver, parmesan, basilika! Gott!Tänkte mest bara kika in och säga hej! Uppdaterar senare när jag kommer hem, håll utkik då!






+ NYHETSBREV VECKA 38 +

 

+ MÅNDAG +

Nämen hallå!
 
Då var det måndag igen och jag ska alldeles strax iväg och jobba! Det var så himla mysigt att vakna upp imorse till regnet som smattrade på fönsterbrädan. Fick en härlig känsla av att hösten kanske är påväg iallafall. Dock så är solen påväg in igen bland molnen och värmen stiger så jag antar att hösten väntar ett tag till. 
 
Jag längtar faktiskt till regn, rusk, myskvällar, tända ljus, långfilmer, thé och uppkrupen i soffan med en gosig filt! Jag är faktiskt - och detta trodde jag inte att jag skulle säga, men jag är faktikst väldigt trött på värmen nu. Det är jobbigt att stå ute en hel dag i solen och kisa med ögonen. Men hösten kommer när den kommer :)
 
 
Nej, dags att äta lite tacos som blev över efter middagen igår till lunch och sen bär det av till jobbet!
 
 
 
 
Kram på er!

+ FREDAG +

 

+ KVÄLLSTÄNK +

Ligger just nu i sängen och testar den nya appen för blogg.se! Och jag gillar den! :) ikväll har jag tänkt extra mycket på hur bra man har det egentligen! Familj, vänner, make, hund och ett hem. Ett hem där man kan känna sig trygg och komma till ro när det behövs som mest. Det är inte alla som har den möjligheten idag tyvärr och ibland kan det kännas lite orättvist mot andra när man klagar på sitt liv som är helt underbart! 

Nej, nu rullar ögonen så det är dags att sova då det imorgon är fredag & "otursdagen" så kan man nog behöva all sömn man kan få! 

+ MERCEDES deBELLARD +

 
 
 
Riktigt fina illustrationer från Mercedes deBellard  
 

+ KOORDINATER +

 

+ ÄNTLIGEN TORSDAG +

Godmorgon! 
 
Idag är det äntligen torsdag vilket betyder en dag närmare fredag! Och vem älskar inte fredagar? :)
 
Schemat idag så är det jobb som gäller och ja som vanligt så ska det bli roligt! Jag jobbar med så gulliga barn så det finns inget att klaga på egentligen, och dessutom så uppskattar jag mitt jobb något fruktansvärt mycket nu när jag är part time arbetslös. Det är så tråkigt att sitta hemma och söka jobb varje dag, tiden bara går och går och så har en hel dag gått utan att man gjort något vettigt än att söka jobb. Så att få komma ut, träffa folk & barn och vara en tillgång för andra passar mig utmärkt samtidigt som man mår mycket bättre och får pengar för det. Vissa kanske tycker att det är skönt att sitta hemma och göra nada - men inte jag!
 
 
 
 
 
 

+ MARK MAWSON +

 
 
 
- Jag fullkomligt älskar Mark Mawsons bilder på färg under vattnen. Det ger så himla häftiga effekter och favoriten är bilden i mitten då den gula nyansen ser ut som en manet eller en stol med en pall -
 

+ HYBRID MINDS +

Hybrid Minds - Halycon  + Musikvideon tycker jag är helt fantastisk ur ett grafiskt perspektiv +
 

+ TIRED +

Ouf!
 
Ikväll är jag trött men har ändå en massa energi och skaparglöd men näe jag orkar inte. Dagen har alltså varit ganska intensiv fast på ett segt sätt! Jag vet knappt vad jag ska skriva för att hjärnan är lite trög ;) 
 
Jag tycker dock att det är så fantastiskt att få komma hem efter en halv dags jobbande till en hund som blir överlycklig och ska hoppa upp i famnen och ge en massor med "fralla"-pussar! Det är så uppskattande att få en sådan välkomnande gest när man kommer hem! Ja hunden är fortfarande människans bästa vän!
 
 
 
Gulle!
 

+ NATURE +

 
 
 
 
 

+ WORK +

Hej!
 
Sitter just nu i soffan och tittar på ett avsnitt av Desperate Housewifes innan jag ska slänga i mig lite lunch och sedan iväg och jobba till klockan 17.00. Ska bli spännande och se vad denna dag har att erbjuda :) fint väder är det iallafall så det är ju verkligen superskönt dock är det ganska fuktigt ute! Men det är ju fantastiskt!
 
Nej nu måste jag slänga i mig lunch så att jag hinner till jobbet i tid! 
 
 
 
Kram!

+ NYHETSBREV VECKA 37 +

 

+ CILLIT BANG +

Hej!
 
Förra veckan fick jag hem paketet från Buzzador som innehöll två CillitBANG produkter som jag ska få prova och buzza vidare till vänner & bekanta.
 
 
Jag testade produkten lite igår på en list som vi har i köket. När man har en hund som glufsar i sig sin mat så blir det oftast lite smutsigt kring matskålen och framförallt på listen bakom skålarna. Så tog en trasa och sprayade på det smutisga området och det försvann enkelt. Väldigt bra!
 
I veckan ska jag testa på ett större område i badrummet där det ofta samlas kalk!
 
 
 

+ MER HARDWORK +

Idag fick jag ett mess från VIKjobbet och de frågade om jag kunde börja jobba idag, men eftersom att jag redan var uppbokad på diverse grejer så kunde jag inte, men ska iallafall jobba tors, fre den här veckan och sen börjar jag på halvtid nästa vecka. Så det ska bli kul, nått jag ser fram emot!
 
Ska alldeles strax iväg och hämta ett paket som ligger och väntar på mig hos postens ombud. Jag har en liten aning om vad det kan vara för något, men samtidigt så kan det vara 3 olika saker! ;) så det blir nog en suprise! 

+ HAPPY DAY +

Hej på er!
 
Kom hem för en stund sedan och har läst läst lite i körkortsboken på balkongen eftersom att solen skiner och det steker fortfarande på ganska bra. Jag var på ett litet möte på det kommande vikare jobbet och skulle kolla scheman och sånt där eftersom att jag börjar jobba halvtid på måndag. 
 
Ska bli riktigt kul att få jobba med barn igen, även om det inte är mitt drömyrke så genererar detta ändå pengar & jag är glad att få komma ut och göra nånting! 
 
 
 
 
 
 
 

+ KANTARELLER +

Nu när vi börjar gå mot kallare och hösttider så kommer det även medföra att skogens vackraste guld ploppar upp i våra skogar. Förra året var året jag för första gången hittade svart trumpetsvamp och oh my god vad gott det var! Det skulle inte riktigt förvåna mig ifall man sätt dessa läckerheter många gånger förr i skogen men att man tänker att det är en "rutten" svamp som redan sätt sina bästa dagar. Men man ska inte bli lurad, för det är så svart trumpetsvamp kan se ut! 
 
Detta var förra årets skörd, aldrig sätt så mycket svamp i hela mitt liv!
 
 
Jag fick även lyckan att hitta en lika stor kantarell som min hand!
Här har ni en bild på en svart trumpetsvamp! 
 
 
 
 

+ NYHETSBREV VECKA 36 +

 

+ BLOOD PAIN DEATH +

Tavlans namn: Blood Pain Death 
 
 
Den här tavlan gav jag till en vän, jag tyckte/tycker att den fortfarande är sjukt jäkla snygg och en utav mina "bästa verk" som jag gjort. 
 

+ MARDRÖM +

God måndag på er allesammans!
 
Mr. Chef började tidigt idag och drog hemifrån vid 07.45 och ska jobba hela dagen in på kvällen. Känns lite smått tungt att vi knappt ses numera men det ska förmodligen lugna ner sig om ett tag! Jag är dock så stolt över min klippa att han orkar så mycket som han gör även om det är ett tufft & tidskrävande jobb - Men det har även varit mycket värre då han jobbade ute i Nykvarn - då sågs vi knappt på en hel sommar och det hela slutade med att han gick in i väggen och vårt förhållande höll på att ta slut. 
 
Men vi tog oss igenom det och se vart vi är idag - Gifta! 
 

Imorse efter att han hade gått så somnade jag om efter en timme och drömde en riktigt hemsk mardröm. Jag hade precis börjat på världens bästa jobb, men en underbar chef och med ganska lätta arbetsuppgifter. Och med mig hade jag min bebis (Zigge) och han fick sitta med oss under ettt möte om en katalog som företaget skulle korrekturläsa. Efter ett tag gick chefen och hämtade alla sina 4 hundar, kan inte nämna alla raser men en var en boston, sharpei och en pitbullliknande hund. De lekte fint tillsammans tills jag gjorde den fasansfulla upptäkten att någon hade bitit igenom Zigge öra så att det var delat i två delar. Men det var inget blod eller så, och Zigge verkade inte lida av det utan han satt där med den pittbullliknande hunden och såg så glad ut. Jag själv fick panik, första dagen på jobbet, hunden blir biten - och sen vaknade jag! 
 
Tänk så tokigt man kan drömma ibland!
 
 

Nu ska jag beställa tackkorten för vårt bröllop, borde ha gjort det för länge sedan men det har varit mycket annat ivägen och direkt efter bröllopet vill man bara landa och stanna kvar i "lyckobubblan" så det är dags att ta tag i detta nu - bättre sent än aldrig!
 
 
Glöm inte kika in senare, då nyhetsbrevet för vecka 36 dyker upp!
 
 
 
 
 
 
 
 



Sofie G. Engdahl heter jag, är tjugofem år, bor i storstaden och är sedan Juni 2013 gift med världens bästa Mr. Chef. Tillsammans har vi världens bästa hund Franska Bulldogen Zigge som är liten typ av clown och kan göra en fullständigt galen samtidigt som att man får sig ett riktigt gott skratt! Jag har också sedan i Juni en examen i Grafisk teknik mot grafisk produktionsledare med inriktning på digitalt tryck.

Här skriver jag om saker som ger mig inspiration, min konst, familj, kärlek, grafisk design, foto, inredning, mat, bak och en massa andra funny things!

Den här bloggen är även ett projekt för att hålla min kreativitet & inspiration igång om dagarna samtidigt som jag vill försöka nå ut med det jag gillar och det jag skapar! Hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör!

Kärlek!

(Vill du se mina kreationer? Klicka på repspektive kategori under headern!)